Молодіжні Великопосні Реколекції, які проводилися у м. Вінниці

1x1.trans Молодіжні Великопосні Реколекції, які проводилися  у м. Вінниці

Дбайливий Бог посилає людині все саме в той момент, коли цього їй найбільш потрібно. З такою ж впевненістю можемо сказати і про Молодіжні Великопосні Реколекції, які проводилися з 10 – 12  березня у м. Вінниці на парафії Покрова Пресвятої Богородиці. Реколектант о. Теодор Мацапула, ВС  пригадав про головну ціль людини: «Спасіння душі – мета життя кожного християнина»
 Перша наука в п’ятницю розкривала правду, яким чином диявол, світ і людські невпорядковані пристрасті є ворогами для спасіння душі.
А в суботу ранішній цикл наук допоміг пізнати чим являється (яке значення мають) божественні чесноти – віра, надія і любов в житті молодої людини. Оскільки ці чесноти є виключним Божим даром для людини, тому їх завжди треба просити, щоб отримати і, одержавши, – уміти їх правильно зберегти. Власне тому учасники реколекцій пізнали цінний спосіб молитви Святим Письмом – Lectio divina. Через молитву Святим Письмом, людина віднаходить молитовний, люблячий, діалог із своїм Небесним Батьком, розкриває мудрість Божої Волі щодо себе, від якої ми часто утікаємо. Ось і тому стали доречними, ще й правила «Доброго Вибору» Св. Ігнатія з Лойоли, які є корисними для розпізнавання особистого покликання чи у вирішенні важливих питань життя. Атмосфера, як завжди, була надзвичайно дружною. Після апетитного обіду не залишили байдужими ще й ігри, які, по-особливому, зближують усіх і дозволяють посміятись над собою, поринути в дитинство.
 Також учасники реколекцій скористалися можливістю Святої Тайни Покаяння, щоб особисто досвідчити щедре Боже Милосердя, а на Божественній Літургії подякувати за усі видимі на невидимі отримані Божі Ласки.

 В неділю вечором, мали завершальну науку про християнську досконалість та засоби для її досягнення. Ну а на завершення на нас чекала смачненька піцца, яка не мала жодних шансів, щоб залишитися холодною на столі. 

 Реколекції, згідно відгуків учасників, виявилися цікавими і корисними. Варто завжди пам’ятати, що немає нічого неможливого на шляху до спасіння для правдивої християнської молоді, бо вона повна надії на шляху поглиблення віри, повної любові!

This entry was posted in news, великопосні реколекції, заходи, звс, новини, реколекції, спільноти ЗВС, угкц. Bookmark the permalink.

Ваш коментар